Home » Projecten » Bungalow aan de Dennenlaan in Maliskamp

Bungalow aan de Dennenlaan in Maliskamp

Programma

Het oprichten van een moderne bungalow in een bosrijke omgeving. De bungalow heeft één plat afgedekte bouwlaag met daaronder nog een riante kelder. Met het gegeven in het bos te wonen, is het voor de opdrachtgever belangrijk te beschikken over een transparante woning waardoor maximaal van de omgeving kan worden genoten.

Ontwerp

Door de gehele woning is een centrale gang gelegen. Deze gang wordt aan beide zijden begrensd door een glazen pui waardoor uitzicht op de tuin aan de zijkant van de woning mogelijk is. Vanuit de gang zijn alle ruimten direct te bereiken. Om een mooie kijk op de omgeving te krijgen, zijn aan de gang gelegen ruimten afwisselend georiënteerd op de voorzijde en achterzijde van de tuin. Zo zijn werkkamer, entree en wasruimte georiënteerd op de voorzijde en zijn slaapkamer, keuken en woonkamer op de achterzijde georiënteerd.
Hierdoor geeft de loop door de gang een afwisselende kijk op de omgeving en altijd gericht naar het licht. De bungalow ziet er vanaf de buitenzijde strak en eenvoudig uit, bestaande uit licht strak metselwerk en grote antraciet glazen puien en afgedekt met een aluminium “schijf”.
De kwaliteit zit hem vooral in de aaneenschakeling van ruimten aan de binnenzijde waardoor de buitenzijde eigenlijk niet meer is dan een gevolg van de binnenzijde.

Contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.