Home » Projecten » Bungalow Boomstraat Gemonde

Vrijstaande bungalow aan de boomstraat in Gemonde

 

Opzet

Opzet van deze nieuwe woning is een gevouwen vlak van natuursteen leien dat het dak en een deel van de gevels omvat. Door dit gevouwen vlak wordt een metselwerk volume geschoven t.b.v. erker en overkapping. De overige gevels bestaan uit glas en deels uit metselwerk in de kopgevels. Door deze opbouw van vlakken en volumes ontstaat een heldere opbouw van de woning en indeling van de ruimten. Het vele glas geeft overigens een mooie kijk op de landelijke omgeving.

Bestemmingsplan

Vanuit het bestemmingsplan is de eis gesteld dat de woning (bungalow) voorzien moet worden van een kap waardoor mooie hoge verblijfsruimten ontstaan die een extra ruimtelijkheid geven in de woning.

Levensloopbestendig

Uitgangspunt is om alle ruimten uitsluitend op de begane grond te realiseren met voldoende brede deuren en gangen om zo al rekening te houden met de toekomst en hiermee een levensloopbestendige woning te creëren.

Onderhoudsarm

De materialen van de woning zijn onderhoudsarm door toepassing van aluminium kozijnen, daken en gevels van leien, schoon metselwerk (baksteen) en zink.

“0 op de meter”

Tenslotte is energiezuinigheid een belangrijk item want doel is om een “0 op de meter” woning te realiseren zodat op alle fronten ingespeeld wordt op de toekomst.

Realisatie: 2018

Contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.