Dakopbouw aan de Bleijendaalseweg in Berlicum

De bestaande bungalow kenmerkt zich door een moderne stijl met veel detail. Toen er de wens kwam voor het plaatsen van een dakopbouw was er snel de twijfel of deze moderne stijl zich ook kon doorzetten in de dakopbouw. Het bestemmingsplan was meer gericht op schuine kappen dan op kubistische opbouwen. Maar na lang puzzelen ontstond er toch een moderne rechthoekige dakopbouw. Deze kwam wel verder terug te liggen t.o.v. de voorgevel aangezien het bestemmingsplan aangeeft dat je moet bouwen binnen de contouren van een kap van 60 graden. Om nu toch samenhang te krijgen met de bestaande bungalow is gekozen om tegen de voorgevel een sluis te maken als accent van de hoofdentree. Deze sluis koppelt de dakopbouw met de grond waardoor het meer verweven wordt met de bestaande bungalow en waardoor een mooi accent ontstaat op dit hoekperceel. Het zijn strakke witte gestucte belijningen die afsteken tegen de bestaande grijze stenen van de bungalow. De opbouw is gesloten naar het zuiden i.v.m. zon en hoge temperaturen maar is aan de andere 3 zijden volledig beglaasd. Vanuit die beglaasden vlakken kun je aan de oost en westzijde zo tot in het buitengebied kijken, in de lijn van de bleijendaalseweg. Door deze transparantie komt er voldoende licht in de ruimten van de dakopbouw en wordt de bestaande entree extra aangelicht vanuit een nieuw te maken vide.

Contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid