De Kleine Kerkstraat te Steenbergen

Ontwerp: Jean-Sébert van der Doelen, BAS Architectuur BV

Programma

Dit project omvat 25 appartementen en een commerciële ruimte op de begane grond midden in het centrum van Steenbergen.

Ontwerp

Omdat dit plan was omgeven door kleinschalige bestaande panden, is er voor gekozen om het volume van de nieuwbouw op te delen in kleinere massa’s waardoor het beter aansluit op de bestaande bebouwing. De gevel bestaat dan ook uit een groot gevelvlak van antraciet baksteen waarin meerdere rode stenen volumes zijn gehangen. Om meer diversiteit te krijgen zijn er drie verschillende rode kleuren baksteen gebruikt en verspringen de blokjes ook in hoogte ten opzichte van elkaar. Het belangrijkste toegepaste materiaal is baksteen en sluit daarmee aan op de materialisering van de omgeving. Daarnaast is er ter plaatse van de galerij veel glas en hout toegepast om zo een warmere uitstraling aan de openbare binnenruimte te geven.

Contact opnemen