Landhuis “Huize Hoog Bank” in Vlijmen

 

Op “Het Hooghuis” locatie centrum, is de docentenkamer flink onder handen genomen. De positie en de afmeting van de oude docentenkamer is hetzelfde gebleven maar verder is alles aangepakt en heeft de docentenkamer een complete metamorfose gehad.

Ontwerp

In de docentenkamer hebben we binnen één grote ruimte meerdere ruimten/sferen willen creëren voor verschillende functies, zonder daarbij fysieke afscheidingen te maken. Kleur is daarbij een belangrijke factor.

“Groen hoek”

Aan één zijde van de kamer hebben we een “groene hoek” gemaakt. In deze hoek kunnen mensen afzonderlijk aan kleinere tafels zitten op het moment dat zij intiemer gesprekken willen voeren. Vloer, plafond, wanden, meubilair en lampen zijn in een nagenoeg zelfde groene kleur uitgevoerd waardoor je eenvoud, rust en een duidelijke afscheiding krijgt. Op de kopse kanten van de tafels zijn vitrines opgenomen voor b.v. werkstukken van de leerlingen.

“Gele hoek”

Wat we bij de groene hoek gedaan hebben, is herhaald aan de andere zijde van de ruimte maar dan in een egale gele kleur. In deze hoek zijn werkplekken gecreëerd voor de docenten. Gevoelsmatig zit je in een aparte hoek maar door de openheid ben je toch betrokken bij het groter geheel.Op de kopse kanten van de tafels zijn wederom vitrines opgenomen voor b.v. werkstukken van de leerlingen.

“Middengedeelte”

In het middengedeelte van de ruimte is een hele grote tafel opgenomen waar vele docenten gezamenlijk kunnen zitten en de collectiviteit versterkt wordt. Deze tafel heeft een ellipsvorm waar op een tweetal plekken cirkels zijn uit gesneden. De tafel krijgt hierdoor een organische vorm. De twee cirkels van de uitsnede zijn ook in de gietvloer zichtbaar door het gebruik van verschillende tinten grijs. Deze cirkels refereren naar de twee cirkels waar het keukenblok en de loungebank zijn opgenomen. Deze twee ruimten worden afgescheiden door een halfhoge wand in cirkelvorm. Hierdoor kijk je niet rechtstreeks in de keuken en loungehoek waardoor je m.n. in de loungehoek je kunt relaxen en kunt afzonderen van de rest. Boven de grote tafel zijn lampen op gehangen die speels boven de tafel gehangen zijn in verschillende hoogten waardoor je meer levendigheid krijgt en je aansluit op de organische vorm van de tafel. In het middengedeelte zijn de tafels, keukenblok,loungebank, meubilair en lampen uitgevoerd in nagenoeg dezelfde blauwe kleur. De halfhoge wanden van de afscheiding van keukenblok en loungebank zijn uitgevoerd in een grijze kleur, die refereert met de grijstinten van de gietvloer. Het plafond is geheel uitgevoerd in een wit systeemplafond 600x600 met doorzaktegel. Tegen het plafond zijn verlaagde plafonds opgenomen boven de keuken en loungehoek, in een identieke cirkelafmeting als die van de keuken en loungehoek maar dan geprojecteerd tegen het plafond. Hiermee worden deze ruimten nogmaals versterkt. De wanden zijn uitgevoerd in wit glad stucwerk. Tegen de buitenwanden zijn voorzetwanden opgenomen om alle radiatoren en overig leidingwerk weg te werken. De wandkast van de keuken gaat op in de wand en heeft hierdoor ook dezelfde witte kleur dan de wand.

Contact opnemen