Hekwerk “Het Hooghuis West” Oss

 

Programma

Opdracht om een hekwerk rondom de school te ontwerpen om vandalisme en graffiti tegen te gaan.

Ontwerp

Het idee is een hekwerk wat “ongewenste bezoekers” buiten houdt maar wat geen afkeer oplevert voor “gewenste bezoekers”. Een hekwerk om een pand ziet er vaak niet uitnodigend uit voor gewenst publiek en is in de meeste gevallen niet fraai. Daarom een “vriendelijk” hekwerk en tevens kunstwerk wat “toevallig” ook nog dienst doet als hekwerk. Het is een hekwerk van stalen staven, in de grond geslagen op een onderlinge afstand van ongeveer 150mm. Al deze staven achter elkaar gezet op een manier dat het hekwerk door de tuin van de school heen meandert. Behalve dat het hekwerk door de tuin meandert in horizontale richting golft het hek ook in verticale richting. Dit organisch gevormd hekwerk vormt hierdoor een geheel met de tuin en is een waardevolle toevoeging i.p.v. een afbreuk aan de tuin en school.

Contact opnemen