Kantoor aan de Dorpsstraat in Gemonde

 

Programma

Kantoor “Van der Doelen Architectuur” tezamen met berging t.b.v. woonhuis. Het pand is gesitueerd achter in de tuin van de bestaande woning (1948) aan de Dorpstraat te Gemonde. De tuin is omgeven door een bosrijke en groene omgeving.

Ontwerp

Bij de bestaande woning is een diepe achtertuin gelegen die plaats geeft aan een kantoor in
combinatie met berging. Omdat het nieuwe pand op afstand van de bestaande woning is gesitueerd, is het een goed uitgangspunt om een modern pand te ontwerpen. Het kantoor bestaat uit een witte staande haak op de erfgrens, die de ruimte van het kantoor omsluit. De omsloten ruimte van de haak is volledig transparant. Daarentegen is de berging uitgevoerd als een gesloten houten blokje bestaande uit Western Red Cedar. Dit “blokje” is letterlijk het kantoor in geschoven. De witte haak van het kantoor rust vervolgens op het houten “blokje”. Het kantoor en berging heeft ieder zijn eigen identiteit door de materialisering, kleur, gesloten / transparantie en vormgeving. Vanuit het kantoor is er rondom helemaal zicht op tuin en omgeving. Het gesloten blokje zorgt er bovendien voor dat de meeste inkijk van kantoor naar de buren en andersom verhinderd wordt.

Contact opnemen