Stal aan de Lambertusweg in Gemonde

Programma

Een paardenstal met berging aan de Lambertusweg te Gemonde, gelegen op achter terrein.

Ontwerp

Het bestaand kantoor op het perceel is uitgevoerd in antraciet houten delen met een kap van zwarte keramische pannen. Het bestaande woonhuis, een boerderij, is uitgevoerd in baksteen en een kap van pannen en riet. Het kantoor en de nieuwe stal kun je zien als bijgebouwen bij de bestaande boerderij. Het is daarom het meest voor de hand liggend om stal, wat materialisering betreft, hetzelfde uit te voeren als het kantoor. Zo wordt de gevel van de stal dus uitgevoerd in antracieten houten delen en de kap met keramische antracieten pannen. De riante overstek zorgt ervoor dat de naar buiten kijkende paarden niet meteen nat worden en bij harde wind het binnen regenen voorkomt. De ruimte biedt plaats voor 5 paardenboxen, een wasplaats, zadelkamer, opslag, toilet en berging.

Contact opnemen