Techniek & Verzorging “Het Hooghuis West” Oss

 

Programma

Het aanpassen van bestaande lokalen op de 1e verdieping van de afdelingen Techniek en
Verzorging. Gestelde doelen daarbij zijn om tot een nieuwe uitstraling te komen met meer transparantie naar de gang toe en de lokalen anders in te delen. Door opdrachtgever “Het Hooghuis” is aangegeven dat er gezien mag worden wat er in de lokalen af speelt.

Ontwerp

In de bestaande situatie is het trappenhuis te midden van een gangpartij gelegen. Een erg brede gang loopt haaks om het trappenhuis heen en de lokalen liggen vervolgens aan deze gang. In het ontwerp is met uitzondering van het trappenhuis de gehele afdeling leeg gemaakt. Uitgangspunt is om de nieuwe ruimten vloeiend om het bestaande trappenhuis te situeren en het trappenhuis daarbij niet bepalend voor de vorm van de lokalen te doen zijn. Daarom is de afscheiding met de hal in een golvende beweging gemaakt, zodat in een rechtstreekse lijn om het trappenhuis kan worden gelopen en dat het bovendien nog extra ruimte zou opleveren voor de lokalen. Deze vloeiende wand bestaat uit verticaal houten stijlen met daartussen glas. De horizontale dorpels zijn weg gedetailleerd waardoor alleen verticale stijlen en glas wordt gezien. Om het geheel een vriendelijke uitstraling te geven, is er een regenboog kleurenpallet erover los gelaten. Daardoor heeft elke stijl een andere kleur en het in z’n geheel de kleuren van de regenboog weergeeft. Door deze transparantie lijkt het net of de lokalen bij de hal horen en andersom. Dit levert een veel ruimtelijker beeld op dan het bestaande met z’n gesloten hokjes.

Contact opnemen