Uitbreiding Elde College Schijndel

Deze opdracht voor de uitbreiding van het Elde College te Schijndel was een architectenselectie tussen zes architectenbureau’s. Van der Doelen Architectuur deed mee in samenwerking met Quist Wintermans Architekten Rotterdam en Oostzee Stedenbouw Arnhem. Helaas heeft deze combinatie de selectie niet gewonnen.

De opdracht was om ruim 2500 m2 uit te breiden en daarbij het bestaande kloosterpark minimaal aan te tasten. Daarnaast was de toekomstvisie belangrijk, gezien het feit dat een groot deel van de bestaande school in 2025 afgeschreven is.

Om minimaal in het park te hoeven bouwen, hebben we de uitbreiding (3 lagen) in de bestaande school geschoven. Dit vergt wel wat meer ingrepen in de bestaande school maar het grote voordeel is dat het park gespaard blijft en de afstanden naar de nieuwe uitbreiding erg kort blijven. Dus betere integratie in de bestaande school. Daarnaast zou dit plan goed passen in onze toekomstvisie. Uitgangspunt is om het park tot aan de Putsteeg door te laten lopen wanneer in de toekomst de bestaande 1-laagse bebouwing zou verdwijnen. De school zou dan letterlijk in het park komen te liggen. De uitbreiding van 2003 zou dan gekoppeld kunnen worden met de nieuwe uitbreiding en met andere mogelijke uitbreidingen in de toekomst. De gebouwen zouden dan als vingers in het park komen te liggen en zouden gekoppeld worden met een 1-laagse openbare ruimte die in een talud verscholen ligt, waardoor het park letterlijk tussen de gebouwen door loopt.

Contact opnemen