Uitbreiding woning aan De Ploeg in Berlicum

 

Programma

Een uitbreiding van een bestaande woning uit de jaren ’30 in moderne uitvoering. Een gedeelte van de uitbreiding is een woonkamer tegen de bestaande woning en het andere gedeelte is bestemd voor een vrijstaand bijgebouw als kantoor en berging.

Ontwerp

Uitgangspunt is om de nieuwe uitbreiding naast de bestaande karakteristieke woning zo min mogelijk te laten opvallen. Daarom is er voor gekozen om naast de bestaande woning een groene haag aan te brengen waar de plat afgedekte uitbreiding achter valt. Ook het plat afdekte, vrijstaande kantoor met berging valt achter de haag. Aan de straatzijde is dan de bestaande woning dominant aanwezig met daarnaast een haag waar een raam van de woonkamer doorheen steekt en een uitsparing voor de toegang tot achterom en ontsluiting van kantoor en berging. Aan de achterzijde is net als aan de voorzijde de antraciet baksteen uitbreiding door een glazen sluis los gekoppeld van de bestaande woning.

Contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid