Verbouwing kantoor Van Wijnen Rosmalen

Dit project omvat een verbouwing van een kantoor in Rosmalen.

Opdracht was om met minimale middelen het pand een geheel andere uitstraling te geven. Daarnaast is een groot deel van het kantoor opnieuw ingedeeld en ingericht.

Een trappenhuis, entreehal en toiletten zijn extra aangebouwd. Door de beide afzonderlijke gebouwen te verbinden met een dakrand en een ritme van gemetselde kolommen te introduceren, ontstaat er een totale samenhang tussen beide gebouwen. Het nieuwe trappenhuis is volledig voorzien van glas om het accent te leggen op de verticale belijningen van de gemetselde kolommen.

Het metselwerk is wit geschilderd, de kozijnen in een grijstint en de dakrand in een nog donkerder grijstint.

De entree van het kantoor is tevens verplaatst. Je loopt nu tussen beide kolommen door naar een “pleintje” tussen beide gebouwen. Vanaf hier kun je het gebouw betreden. Door de accenten van de dakrand en kolommen krijgt de entree hiermee een duidelijke markering.

Het is een mooi voorbeeld van een project waarbij je kunt zien dat je niet altijd heel veel nodig hebt om een pand een compleet andere uitstraling te geven.

Contact opnemen