Verbouwing woning Berlingenweg Berlicum

 

De wensen voor deze verbouwing waren als volgt: De woning veel beter isoleren (gevels en begane grondvloer), de indeling van de woning wijzigen en de woning een andere en moderne uitstraling geven. De verbouwing blijft (nagenoeg) beperkt tot de begane grond. De dakopbouw (1e verdieping) blijft aan de buiten- en binnenzijde identiek.

Nadat het bestaande metselwerk buitenblad op de begane grond is verwijderd, wordt er een nieuwe gevel aangebracht van houten regelwerk met isolatie en horizontale houten delen (Western Red Cedar). Op de hoeken komt gevelstucwerk (wit) en er komen nieuwe aluminium kozijnen (antraciet) met HR++ beglazing. Het is een combinatie van “harde en strakke” materialen zoals stuc en aluminium en het “warme” materiaal hout. Het stucwerk op de hoeken en de witte bestaande goot zorgen samen voor omkadering van de vlakken van Western Red Cedar en aluminium kozijnen. Alles onder de bestaande goot krijgt hiermee een facelift en alles daarboven blijft onaangeroerd, op wat schilderwerk na. Behalve deze verbouwing is deze woning ook voorzien van zonnecellen t.b.v. electra en zonnewarmte waardoor de gehele woning energiezuinig de toekomst tegemoet kan gaan.

Binnen is de complete indeling en routing veranderd. Er is gekozen voor grote openruimten met veel licht door middel van grote glasvlakken in de buitengevel maar ook door hardglazen schuifdeuren tussen de verschillende verblijfsruimten. Ook binnen worden de harde materialen zoals stuc en glas afgewisseld door bv een “warme” beuken trap naar de verdieping. Een strakke gietvloer verbindt tenslotte alle ruimten in de woning met elkaar.

Er zijn wat foto’s bijgevoegd van de nieuwe uitstraling van de woning aan de buitenzijde. Daarnaast krijg je ook nog een impressie van de beuken trap en de “oude” uitstraling van de woning.

Contact opnemen