Woning aan De Groeskant in Berlicum

 

Programma

Een bestaande woning wordt verbouwd naar een woonhuis dat voldoet aan de eisen van
de hedendaagse tijd. In de huidige woning zijn wonen en slapen op de begane grond gelegen. In het nieuwe ontwerp dient de verdieping vergroot te worden zodat hier plaats is voor drie slaapkamers en een badkamer. Hierdoor ontstaat op de begane grond meer ruimte voor woonkamer, keuken, eetkamer en berging. Andere belangrijke uitgangspunten zijn: veel licht, ruimtelijkheid, gerichtheid op landelijke omgeving.

Ontwerp

Het doel is om de architectuur met lessenaarskappen, zoals bij het bestaande pand en panden in de omgeving, in het nieuw ontwerp te blijven gebruiken. In het nieuwe plan wordt gebruik gemaakt van twee lessenaarskappen die in tegengestelde richting naast elkaar lopen. De bestaande gevels worden zoveel mogelijk in het nieuwe plan gebruikt. Handhaving bestaande gevels en garantie voor een goede isolatie is reden om op de buitengevels gevelstuc toe te passen. De zijkanten van de woning zijn vrij gesloten en de voor- en achterzijde zijn geheel transparant uitgevoerd. De stijlen in de transparante vlakken zijn achter de muren weg gedetailleerd. In de nieuwe woning is alle ruimte onder de schuine kap zichtbaar waardoor in de verblijfsruimten hoge ruimten ontstaan. Door deze hoge ruimte kun je vanaf het tussenbordes ,van de trap naar de verdieping, in de woonkamer kijken. Het is als een balkon in de woonkamer. De verblijfsruimten zijn zoveel mogelijk open gelaten met gebruik van veel glas. Het geeft vele zichtlijnen naar omgeving en naastgelegen ruimten. Dit alles zorgt ervoor dat het een uitdagende en ruimtelijke woning wordt.

Contact opnemen