Woonhuis aan het Laar in Berlicum

Op het Laar in Berlicum is een nieuwe energieneutrale vrijstaande woning gebouwd waarbij nagenoeg het gehele woonprogramma op de begane grond is gelegen. (opgeleverd eind 2018) De gehele draagconstructie is opgebouwd uit hout (houtskeletbouw) en geïsoleerd met vlasisolatie. In deze woning zijn de Lariks spanten en vuren vloerdelen ook nadrukkelijk in het interieur aanwezig net als de antraciet rabatdelen die van buiten naar binnen door lopen. Het ontwerp bestaat uit een transparant volume met zadeldak. Door dit volume steekt een houten doos van antraciet rabatdelen waarin het slapen en baden is gevestigd. In het transparante gedeelte zijn de leefruimten gesitueerd waarbij je tot aan de nok kunt kijken. De energiezuinigheid is tot stand gekomen door o.a. een luchtwarmtepomp, een zonneboiler en een dakvlak wat volledig gevuld is met zonnepanelen.

 

Contact opnemen

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid